ORDER ATAU PERTANYAAN

ORDER ATAU PERTANYAAN

Saturday, May 15, 2010

~Maut Datang Bila2 Masa Sayang~

Hmm pagi2 td bgun pagi, solat subuh, gosok gigi, makan karipap 3 ketol, msg si dia, pastu trus bkak laptop..blogwalking jap..pastu mood tbe2 nk bace paper (i mean suratkabo ye kwn2) hahak..tp paper yg btol2 xde..'paper on9' pon jadik la..muahahha..;p

cm biase 'paper' plihan adelah HARIAN METRO..belek pye belek..ade satu bite psal kemalangan jalan raya..klau anda rase berminat nak bace..g SINI...hmmm..sgt menyayat hati..ALLAH lebih sygkan die..:(

pe yg sy nk kupas d sni..arwah yg baru berusia 24 tahun tue sgt2 btuah..even care die mninggal sgt2 tragis..die smpat mgucap 2 kalimah syahadah..dalam keadaan perot yg habis terburai dan berlumuran darah dsebabkan digilis lori yg tdak sempat mgelak drpd melanggar mngse....walaupon dgn bntuan org rmai..at least die PERGI ngn 'bekalan'..hmmm..(terpkir klau aku yg kat tempat arwah, ntah smpat ke x ek?? hmm)
sekadar gamba hiasan

Kita yg masih hdup ni..xtau ble masenye ALLAH nk tarik nyawe kita yg hnya satu..entah sempat atau x mase 2 kite nk mgucapkan kalimah syahadah..(bg yg muslim lah)..bygkan klau kta mgalami kemalangan sama seperti tu tp tiada org rmai yg dpt mbantu..sedihnya mati sorg2 xde sape2 pon d sisi kita nk bntu kita mgucap or sebagainya..yelah..dlm keadaan sakit y teramat mcm tu, sgale kalimah maybe kita dh xingat pon..kcuali klau ALLAH permudahkan jalan kita utk kembali kepadaNYA.. SUBHANALLAH..

soo..as a muslim..engatlah bersedialah utk kita menghadapi mati..lg pun, ALLAH ske pd hambanya yg sentiasa ingat akan MATI..sesungguhnya MATI ITU PASTI..:)

p/s --> berhati2 d jalan raya dan perbanyakkanlah ibadat kita..:) RENUNG2KANLAH DAN SELAMAT BERAMAL YE KAWAN2 SKALIAN..saling ingat-mengingati amalan mulia..kn3..?? hehe.:)

Nukilan pagiku,





31 comments:

Mario said...

alfatihah tuk arwah...tul la aisyyah...nasib kita nnt camana agaknya...

Roronoa Zoro said...

aku dah baca.. waaa.. sedihnya tagis.. ='(

banyak sgt berita org mati skg nie...

Nuraisyyah said...

mario --> jgn ar ckap cmtu..rse sdey lak..pk2 klau naseb ni lebih terok dr arwah..hmm..:'(..smoge sgale2nye dipermudahkn olehNYA..aminnnnnnn.. :)

nabilah_2908 said...

hrumm..ngeri jer bila baca berita2 xcdnt ni...huhu..

moga roh dicucuri rahmat.. :)

dear...ada lambakkan awards utk kamu...sudi lah terima yer.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAMBAKKAN AWARDS

NiZaM Limited said...

Erk.saye pon 24 thn.
bertuah dia sempat mengucap.
mmg sedih kalo sape2 ade kat tmpat kejadian tgk keadan dia.
erm, smoga kita semua dipanjangkan umur, dijauhkan dari sebarang malapetaka. amin...

Mis Erika said...

smoga Allah menempatkan arwah dlm kalangan org2 yg beriman..al- Fatihah..

bekalan utk akhirat harus mencukupi spy Allah tempatkan kita bersama org2 yg disayangiNYA..InsyaAllah :)

Nuraisyyah said...

Zoro --> bgusla dh bace..tragis kn..hmmmmm


NizamLimited --> insyaALLAH..smoge bro nizam pnjg umo..abg aisya pon 24 jugak..:)

Nuraisyyah said...

kak ilah --> aminnnn..
ok3..thanx..nt aisya dtg amek..:)


Miss Erika --> hope so dear..:) same2 la kte improve dri kte ok~ jdik yg lebih baek n sentiase sedia utk kembali padaNYA..insyaALLAH.. :)

belalang hijau said...

ada hikmah d sebalik semua yg terjadi...Allah lebih sayangkan arwah...

Ai-fatihah...

aesthetic said...

nora ak nk mntk maaf la dgn ko klau de bwt slh...terannoying ke pape..huhu

Nuraisyyah said...

pkck belalang --> hmmm..btol3..Allah lebih sygkn arwah..:) walau kite xkenal arwah tp sesame muslim..jdik kn iktibarkn segala yg berlaku d sekeliling kte..kn pkck kn??

Nuraisyyah said...

kema --> awatnye hang ni..??waduh2..jgn gtu dong..ak yg slame ni annoying..hukhuk..kcian ko kne layan rumet annoying ari2..ampun ya kema ya..:)

Ezad said...

astgfurullahalazim.....

innalillah....

Tetibe ezad ase cam sad sngt2...
hurm.. may allah bless him..

BELALANG said...

yup... maut di mana2 je.,, sygi nywa kita tu kan? ;)

shazika said...

kamu semua jaga diri masing-masing
ingat! orang yang tersayang

NICK IRFAN said...

al fatihah utk arwah... smoga dia ditempatkan dalam golongan yg beriman... amin...

fana said...

came2 la kita saling nasihat menasihati org kata malang xberbau. kat mana2 pun boleh brlaku kmalangan skiranya sikap manusia yg snts cuai.

aesthetic said...

nora ak cedera..sob2

Nuraisyyah said...

ezad --> kite yg masih hdop smoge sentiase dpt pelindunganNYA..:)


Belalang --> yup..syangi nyawa yg hya ade satu je ni..xde spare part jual kat mne2..:)

fakhrullah said...

hati2 bila dijalan raya....kepulangan anda utk dirai bkn utk ditangisi...especially time raya nnt...huhuk...homesick giler2 nih..

Nuraisyyah said...

shazika --> mudah2an..ye3.sayangi dri dan engat insan2 tersyg sentiase k..:)


nick irfan --> aminnnnn.. :)

Nuraisyyah said...

fana --> btol3.stuju sgt2 ngn fana..:)


kema --> ko cdera knape..? jatuh ke..???

sweeTSour said...

Al-fatihah tuk arwah..
ngeri je rasa... tp dia sgt bertuah sbb ada membe yg sempat ajar mengucap... itu lah maut boleh dtg bila2 masa sj..kita yg hidup ni kena lah slalu bersedi...

ApekxHensem™ said...

al-fatihah...

Nuraisyyah said...

fakhrul --> xpe3..nt cti balik mesia ye..jgn sdey3.. :) hehe


sweetSour --> yupp..kne sentiase bersedia..hrap2 bgitu lah..:)


apek --> al-fatihah..

aril said...

ajal maut ditangan tuhan..berhati2 dijalanraya..:-)
Keep in touch

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..tiba ajal camner cara pun kita tetap pergi kan..
m0ga mendapat pGakhiran yG baik..
ameEn

Nuraisyyah said...

azrai --> btol 2..walau dgn ape skali care pon..akhirnya..kite tetap akan PERGI jua..hmm..smoge sgale2 nye dpermudahkan olehNYA..:)

NICK IRFAN said...

mmg sedih giler baca entry awk ni dgn background open your eyes plak tu... sayu je hati...

tehr said...

innalillahiwainnailaihirajiun

yastro said...

Pasti Semua AkaN merasa...sedar ngan x sedar jeww!!!

Related Posts with Thumbnails