ORDER ATAU PERTANYAAN

ORDER ATAU PERTANYAAN

Saturday, March 8, 2014

AWAS DENGAN PRODUK SHAKLEE!! BYK PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TTG SHAKLEE!

KEBURUKAN PRODUK SHAKLEE YANG KITA PERLU TAHU.

1.       Shaklee Tiada Kilang di Malaysia
Shaklee memang tiada kilang di Malaysia. Kilang Shakle hanya ada di Negara luar sahaja, terutamanya di USA, kenapa ya? Mudah sunguh jawapannya. Sebab Shaklee hendak mengawal kualiti semua produk mereka, jadi pengeluaran produk memang memerlukan tapisan dan kawalan yan ketat.

2.       Shaklee Tuada Sijil Halal JAKIM
Hhmmm. Isu ini sedng hangat diperdebatkan. Sebagai umat Islam sememangnya kita takut hendak mengambil produk yang tidak halal. Cara utuk kita tahu sama ada produk itu halal atau tidak, kita tengok logo halal yang ada pada produk tersebut. Di Malaysia, badan yang mengeluarkan status halal sesuatu produk adalah JAKIM. Malangnya, Shaklee tiada sijil halal JAKIM. TETAPI Shaklee ada sijil dari ISA.

Apa itu ISA? ISA adalah badan yang mengeluarkan sijil halal di US. Setiap Negara yang mempunyai penduduk beragama Islam aka nada badan yang mengeluarkan status halal sesuatu produk di Negara tersebut. Maka di US, badan tersebut di kenali sebagai ISA. ISA pula sudah direkodkan oleh JAKIM sebagai salah satu badan luar Negara yang diiktiraf status halalnya di Malaysia. Maka, JAKIM tidak perlu meletakkan lagi logo halal JAKIM pada produk Shaklee. Lagi pun ISA ni keluarkan sijil halal ni setiaptahun.

3.       Produk Shaklee Mahal Sangat
Saya sudah menjual kepada ramai pengguna. Ramai yang bising dan membandingkan harga produk Shaklee dengan produk vitamin lain. Sebenarnya,mereka tidak tahu bahawa, produk Shaklee yang mahal ni boleh tahan berbulan-bulan lamanya. Malah ad yang tahan sehingga ^ bulan. Jadi, jika difikirkan semula, harga produk Shaklee sebenarnya jauh lebih murah dari vitamin jenama lain jika dibahagikan mengikut bulan.  Contohnya, Vita-C Shaklee berharga RM92.50 sebotol yang mengandungi 180 tablet di dalamnya. Jika kita mengambil sebiji sehari tanpa skip pengambilannya boleh tahan utuk 6 bulan. Maka, sebulan kita hanya membelanjakan sebanyak RM15.50 untuk vitamin c Shaklee. Bukan ke murah sangat-sangat dah tu..! hehe

4.       Produk Shaklee Susah Nak Dibeli
Selalu saya dengar orang mengeluh kerana produk Shaklee ni susah sungguh nak beli. Di farmasi tak jual pun.. apatah lagi di TESCO, GIANT, WATSON da sebagainya. Kenapa ye?? Sebabnya Shaklee adalah produk kesihatan eksklusif. Shaklee tidak perlu dipromosikan seperti COLGATE, PANTENE dan sebagainya. Hal ini kerana produkShaklee sememamgnya sudah kukuh asanya dan telah terbukti keberkesanannya dengan pelbagai ujian kualiti dan bayak yang telah dipatenkan.


5.       Produk Shaklee Cepat Habis Stok
Sekarang ni memang sedang fenomena Shaklee di mamna-mana shaja. Produk Shaklee memang macam goreng pisang panas. Memang stok Shaklee asyik habis je… Susah sungguh nak maintain makan Shaklee ni. Nak continue produk je, habis..hhmm.. Hebat sungguhlah Shaklee ni… Ramai yang percaya.

6.       Produk Shaklee Tak Menarik Dari Segi Bau Dan Warna
Kalau bau tak best ada pada B Complex Shaklee. Memang baunya agak kuat.. lagi-lagi kalau kita letakkan di suhu bilik, memang berbau satu bilik tau.. lagi satu produk Shaklee yang bau agak tak berapa wangi adalah Nutriwhite jika dibandingkan dengan pencuci uka lain memang Nutriwhite ni kalahlah..hehe.. Lagi satu, warna yang tak menarik…tak warna warni pun…kenapa ye? Sebabnya, Shaklee hendak mengekalkan semua produkny adalah semulajadi, so takdelah tambahan warna dan pewangi lain..semuanya bahan semula jadi. Tiada bahan kimia ye

7.       Produk Shaklee Tahan Panas
Memang ada produk Shaklee yang tak tahan panas. Terutamanya, yang dalam bentuk kapsul seperti Omega Guard, GLA, Lecithin dan Vit E. Sebab apa jadi macam tu? Sebab produk Shaklee ni tiada bahan pengawet dan bahan kimia lain. So seelok-eloknya, janganlah dedahkan vitamin Shaklee korang tu kat tengah panas macam dalam kereta yang berjemur ke.. nanti habis lah segala zat dan nutrient dalamnya musnah.

8.       Produk Shaklee Bukan Vitamin Sintetik
Pernah tak Nampak di dalam botol-botol yang ada gelslica. Apa fugsi gel silica ni? Gel ini berfungsi untuk menyerap kelembapan. Vitamin yang ada gel silica di dalam botolnya, bermaksud vitamin itu adalah vitamin sintetik. Tapi dalam botol produk Shaklee memang tiada gel silica ni sebab semua produk Shaklee adalah dari bahan semulajadi yang natural… bukan sintetik.. Jadi mana yang lebih baik. SEMULAJADI atau SINTETIK?! Fikirkanlah…

9.       Produk Shaklee Lama Nak Habis
Saya dah bagi contoh di atas tadi…contoh tentang Vit C yang ada 180 biji yang tahan untuk 6 bulan. Zink Complex dan Vitalea yang ada 120 biji yang boleh tahan sehingga 4 bulan..lama sungguh..jadi, kalau rasa nak cepat habis vitamin tu silalah kongsi dengan ahli keluarga anda, confirm habis cepat…hehe

10.   Produk Shaklee Banyak Kesan Sampingan
Semasa awal pengambilan vitamin Shaklee mesti ramai yang mengalami kesan sampingan. Ada yang rasa badan lemah, lenguh, panas dan loya muntah. Sebabnya, badan kita ni nak mengubah corak pemakanan..yelah, kalau sebelum ni kita makan macam2, tak kisah pun sama ada ia banyak kolestrol dan kandungan gula yang tinggi…lepas ambil vitamin Shaklee, kita sebenanya sedang membiasakan diri dengan vitamin tersebut. Vitamin itu sedang menyahtoksinkan semua bahan yag tak perlu dalam badan kita. Sebab itula kita merasa kesan sampingan n.. Dan sebenarnya kesan sampingan ni adalah krisis pemulihan badan kita sendiri…tetapi ramai yang tidak tahu..jadi bersabarlah ye..

11.   Shaklee Tiada Duta Produk
Banyak betul jenama produk yang membayar artis2 terkenal dan orang penting untuk menjadi wakil produk mereka. Tetapi Shaklee tidak pun. Kenapa ye?? Sebabnya, Shaklee memang mahukan mereka yang biasa2 ini untuk berkongsi kehebatan Shaklee. Lagipun, Shaklee sememangnya suda kukuh dan semulajadi selamat, berkesan dan terbukti selama lebih 50 tahun.


J itu saje..credit pada rakan SID juga. 

No comments:

Related Posts with Thumbnails